Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ja disposa d’un Pla Director del Verd Urbà

El pla, que ha estat elaborat per la Diputació de Barcelona, ha de permetre gestionar tots els espais verds des d’un punt de vista econòmic i mediambiental més eficient. En aquest sentit, Inclou un inventari i una diagnòsi per conèixer l’estat i les possibilitats del conjunt d’espais verds. Al mateix temps, estableix les línies d’actuació que cal seguir per millorar aquests espais i la seva gestió. 

El treball de diagnosi ha constatat que es porta a terme un correcte manteniment a les zones verdes. Ara bé, considera que falta continuïtat entre els diferents “eixos verds urbans”. Per aquesta raó, proposa diferents línies de treball, com la millora de la connexió entre aquests espais.

El Pla també proposa altres millores, com la creació d’un espai multifuncional a segona línia de mar amb, així com crear connexions entre el nucli històrics i el del litoral.  

Tot plegat, cal dir que Sant Vicenç de Montalt compta amb 27 hectàrees d’espais verds urbans, dels quals MÉS de la meitat són utilitzables per la població. En comparació amb altres municipis, la vila poseeix una superfície verda d’uns 42 metres quadrats, una xifra molt superior a la mitjana de Barcelona, que és de 20 metres quadrats per habitant.