Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

En marxa les obres de l'Aula de Natura a Sant Vicenç de Montalt

Una de les propostes sorgides del procés del Pressupost Participatiu 2021-2022 va ser la construcció d’una Aula de Natura que, tot i tenir el suport de la ciutadania, no es va poder dur a terme. La seva acceptació suposava superar els 100.000 euros destinats al procés participatiu. tot i així, L’Ajuntament,  va  decidir tirar endavant aquest projecte, ampliant-lo i millorant-lo per poder tenir a Sant Vicenç de Montalt un jardí de la biodiversitat.

L’actuació consisteix a crear un reducte de biodiversitat al parc de la riera del Gorg, que pugui funcionar com a aula de natura perquè en gaudeixi la població i que al mateix temps pugui tenir un ús pedagògic.  El jardí estarà obert al públic i permetrà observar, conèixer, aprendre i, sobretot, sensibilitzar la població sobre el patrimoni natural i la biodiversitat de l’entorn de Sant Vicenç.

Els treballs, que és previst que s’allarguin 3 mesos aproximadament, serviran per delimitar un espai per a la construcció d’una petita bassa d’aigua, que funcionarà com a focus de biodiversitat, complementada amb espais de petits murs de pedra, terrasses i miradors i espais de plantacions diverses atractives per la fauna d’insectes i papallones.  El nou espai també comptarà amb rec automàtic i mobiliari urbà.