Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

A partir d’aquest mes, podreu trobar al municipi 7 nous contenidors de Càrites per dipositar la roba usada

 

Arran de l’acord signat entre Càrites i la Fundació Formació i Treball, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha incorporat aquests nous contenidors de color vermell per promoure el servei de tractament de roba usada i, al mateix temps, complir amb una funció social.

Pel que fa al funcionament del programa, la roba i les sabates que es recullin es portaran a la planta de tractament tèxtil del projecte Roba Amiga, ubicada a Sant Esteve Sesrovires.

Allà, es farà una classificació i es distribuirà a les famílies en risc d’exclusió social,  es vendrà a través de la xarxa d’establiments de Botiga Amiga o es reciclarà.

D’altra banda, el projecte respon a un model d’economia circular que genera un triple impacte social, mediambiental i econòmic

En aquest sentit, el programa permet donar feina a més de 110 persones en risc o situació d’exclusió social a Catalunya. Els participants realitzen  itineraris de formació i també reben acompanyament a la inserció laboral.

Així mateix, gràcies a les donacions de roba que ja no es fa servir, des de la Fundació Formació i Treball, es dona assistència a més de 4.000 famílies a través de programes d'entrega social.