Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

La Fundació Palau ha presentat "Chapeau: De Casas i Picasso a Balenciaga i Pertegaz", una publicació que recull la història dels barrets a Catalunya i al conjunt de l'Estat Espanyol

El llibre, de Josep Casamartina, és fruit de l'exposició realitzada l'any 2019 a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac i mostra la forta presència dels barrets en l'art del segle XX, posant el focus en artistes com Picasso, Ramon Casas, Federico Garcia Lorca o Antoni Tàpies.

D'altra banda, la publicació presenta per primera vegada peces de la Col·lecció Antoni de Montpalau, que inclou noms de l'alta costura com Balenciaga, Pertegaz o Christian Dior. 

Tal com ens ha explicat la directora de la Fundació Palau, Anna Maluquer, no només s’explica la història dels barrets i la seva confecció, sinó també el que representava a l’època. Era un estil de vida, sobretot per a les dones, tant a nivell estètic com laboral, i és que eren habituals els petits tallers de barrets. 

A partir de la col·lecció de la Fundació Palau, amb els préstecs del Museu Picasso de Barcelona, la col·lecció Banc Sabadell i diferents galeries i col·leccions particulars, hi trobem representats, a través de les fotografies d’en Dani Rovira, un  conjunt de 250 barrets d'home i de dona del llarg del segle XX fins a l'actualitat.

Segons explica Anna Maluquer,  l’exposició “Chapeau”, recordem, amb la que es basa el llibre, fou una de les mostres més visitades l’any passat.  Per aquest motiu, un dels seus objectius quan va entrar a la direcció de la Fundació Palau va ser posar en marxa l’edició del llibre.

Amb tot això, la presentació del llibre va tenir lloc el passat 14 de juliol i ha estat coeditat per la Fundació Palau i Triangle Edicions. 

Si en voleu un exemplar, està disponible en català i castellà i el podeu adquirir a la botiga digital de la Fundació Palau.