Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Dos nous radars mòbils permetran a la Policia Local fer controls de velocitat a qualsevol punt

La Policia Local de Sant Vicenç de Montalt ha incorporat dos radars propis per fer controls de velocitat. Es tracta d’uns aparells de darrera generació que, entre altres avantatges, permetran fer controls de velocitat en qualsevol punt del municipi, també en carrers de prioritat invertida.

La utilització dels radars mòbils forma part, en aquests moments, d'una campanya de conscienciació entre els conductors de la necessitat de respectar els límits de velocitat per evitar accidents. Per això, davant els controls de radar, es deixa visible el vehicle policial perquè l'objectiu no és sancionar, sinó dissuadir els conductors d'anar més ràpids del que està permès. 

“Aquesta mesura no té cap afany recaptatori sinó preventiu i de conscienciació, buscant que els conductors redueixin la velocitat dels seus vehicles als límits establerts en cadascuna de les vies", comenta Lydia Gerónimo, regidora de Governació i de Mobilitat.

Els nous aparells són compactes i es poden col·locar damunt d’un trípode. Funcionen amb un sistema de mesurament per làser que aporta molta precisió a les mesures. Substitueixen el que es feia servir fins ara, que estava cedit pel Servei Català de Trànsit i que estava compartit amb altres policies locals.

Els controls es podran fer en qualsevol punt del municipi però es prioritzaran aquells vials on s’han detectat velocitats més elevades i més sinistralitat. També en llocs on hi ha més queixes dels veïns pels vehicles que circulen a gran velocitat. Tres de les vies on es farà incidència seran els carrers Sant Antoni, Major i Costa Daurada, on la velocitat està limitada a 20 Km/h.

Nou drogotest

L'Ajuntament també ha adquirit un sistema de control de consum de drogues tòxiques i estupefaents en els conductors de vehicles, que serà utilitzat per la Policia Local de Sant Vicenç amb l'objectiu de reduir, en la mesura del possible, els accidents al volant a més d'incrementar en la població, la percepció de risc de consum de drogues.

L'adquisició del nou material, que ha tingut un cost de 55.000 euros, s'emmarca dins les actuacions impulsades pel govern municipal en matèria de seguretat pública. La finalitat és oferir protecció i tranquil·litat a les persones i garantir als ciutadans viure en les millors condicions possibles.