Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Avui han entrat en vigor les noves mesures sanitàries fins al 8 de maig

Davant l'estancament de casos positius, el Procicat ha decidit prorrogar les mesures vigents aplicant algunes modificacions.  La principal novetat és que decau el confinament comarcal i es permet la lliure circulació per tot Catalunya. A més, ja no està restringida a la bombolla de convivència, sinó que es permet la mobilitat amb qualsevol grup. D’altra banda, es manté vigent la restricció de fins a 6 persones en les trobades socials.

Una altra novetat és que ara poden obrir els restaurants dels centres comercials, tot i que es manté l’horari d’obertura al públic de la restauració, de dos quarts de vuit del matí a cinc de la tarda També s’autoritza l’obertura del comerç en tota la seva superfície de venda, ja que recordem fins ara estava limitada als 800 metres quadrats. Això si, es manté l’aforament al 30% i l’horari màxim d’obertura a les nou del vespre. Els equipaments i les instal•lacions esportives interiors passen a tenir un aforament màxim del 50%, també pel que fa al públic de les competicions. El màxim és de 1.000 persones a l’aire lliure en espais tancats amb ventilació reforçada. Si no és així, es manté en 500 persones en la resta de situacions.
A l’àmbit educatiu, Batxillerat i els cicles formatius reprenen l’activitat presencial. En cerimònies civils o religioses també s’amplia el màxim de l’aforament al 50%.  Finalment, S’obren els parcs de jocs infantils, amb un aforament del 30% i sense restauració.

Això sí, a partir del 9 de maig es preveu que hi hagi més canvis. L’hostaleria podrà mantenir un horari continuat fins a les onze del vespre, per tant, tindran la possibilitat de servir sopars tant a l'interior com a l'exterior. També es preveu l'obertura de parcs d’atraccions i fires amb un aforament del 30%. D'altra banda, s'aixecarà la limitació d’espais als centres cívics