Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

5 projectes es duran a terme amb el pressupost participatiu municipal

En primer lloc, tenim la creació d'un rocòdrom i Boulder Municipal, una proposta que ha rebut 38 vots. El rocòdrom s'instal·larà en un dels laterals del gimnàs del Pavelló Municipal Toni Sors i tindrà unes mides aproximades de 10 x 8 metres. Amb aquest projecte, s'hi destinaran 34.000€. 

En segon lloc, ha guanyat el repte solidari anomenat "Everasting XL lupus i malalties autoimmunitàries", amb 33 vots. El projecte és un esdeveniment sense ànim de lucre que pretén recaptar fons per la investigació del Lupus i les malalties autoimmunitàries. Pel que fa al cost, s'invertiran gairebé 9000 €.

En tercer lloc, ha guanyat la construcció d'una gatera amb 31 vots. L'equipament, acollirà els gats de carrer que necessitin atencions i requereix una inversió de 25.000€.

En quart lloc i amb 26 vots, hi trobem l'adequació d'una zona de jocs pintats a terra. El projecte preveu involucrar a les escoles per difondre aquesta modalitat recreativa i necessita 15.000€ per posar-se en marxa. 

Finalment, en cinquè lloc, ha guanyat la proposta sobre l'estudi d'habitatges tutelats per la gent gran, amb 24 vots. L'objectiu de l'estudi es preveure les necessitats de les persones grans per accedir a un habitatge a preu social. En ell, s'invertiran 15.000€ del pressupost.

Recordem que s'invertirà un total de 100.000€ del pressupost municipal, per dur a terme aquestes propostes dissenyades i presentades pels mateixos habitants del municipi.

Si fem un repàs del procés participatiu, de moment hi han intervingut un total de 357 persones. Des de l’inici del procés, es van rebre un total de 49 propostes enfocades a millorar el municipi en diversos àmbits, de les quals, 10 van passar a la votació final. En aquesta votació, 103 santvicentins van exercir el seu dret a decidir. 

Finalment, el pròxim dijous 8 de juliol, es durà a terme una sessió informativa sobre el procés participatiu i s'explicarà com es posaran en marxa les cinc propostes guanyadores.