Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
La plataforma “Preservem el Maresme” lamenta la manca de planificació un cop s'alliberin els peatges
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

La plataforma “Preservem el Maresme” lamenta la manca de planificació un cop s'alliberin els peatges

Des de Preservem el Maresme es mostren sorpresos per les reaccions dels ajuntaments. I és que els consistoris han lamentat els diners que deixaran de percebre en qualitat d’IBI un cop s’acabi el contracte amb Abertis.


En declaracions a ràdio arenys, El portaveu de la Plataforma, Antoni Esteban, ha explicat que porten avisant d’aquesta situació des del 2012 i no enten que no s’hagi treballat en cap pla alternatiu de contingència. De la Taula de Mobilitat del Consell Comarcal ha explicat que s’estan reunint amb més freqüència però sense cap tipus de concreció i troba ‘inadmissible’ que encara no es tingui l’estudi de “l’escenari post peatges”. Finalment, des de la Plataforma tenen planificat, el mateix 31 d’agost a la nit, anar al peatge de Vilassar i emportar-se les barreres de l’autopista.


Davant de tot això, recordem que les barreres dels peatges de les autopistes AP-7, AP-2, C-32 al Maresme i C-33, desapareixeran a partir del 31 d’agost, quan s’acaben les concessions. En aquest sentit, la finalització de les concessions d’autopistes provocarà una pèrdua d’ingressos a diversos municipis catalans, que ingressaven en conjunt, 14,4 milions d’euros en concepte d’IBI, l’impost sobre béns immobles. El pròxim 31 d’agost està previst que s’aixequin les barreres de l’AP-7, entre Tarragona i la Jonquera; el tram català de l’AP-2, entre el Vendrell i el límit territorial amb Aragó; la C-32 al Maresme, que és el tram que ens afecta, entre Montgat i Blanes, i la C-33, entre Barcelona i Montmeló.