Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

S'estan enllestint les tasques de retirada de residus i restitució de la llera de la riera del Balís i del marge de la Riera de la Gironella.

Les tasques han estat adjudicades a l'empresa Excavacions Germans Casas per un import de 43.116 € i es va començar a actuar el passat 22 d'abril.

Amb relació als fets, diversos camions van abocar de manera il·legal runes i residus d'obres a la Riera del Balís durant la primera quinzena d'octubre del 2020. L'operació va ser denunciada pels veïns i es va obrir una investigació per part de l'Agència Catalana de l'Aigua. Arran de la investigació, es va detectar que el tram de la llera afectat per l'abocament va ser de 150 metres de llargada amb una amplada mitjana de 6 metres.

D'altra banda, l'Ajuntament va comunicar que es faria càrrec dels fets i que treballaria perquè la riera tornés al seu estat original com més aviat millor. En aquest sentit, el passat 22 d'abril es va començar a procedir a retirar els residus i portar-los a un gestor autoritzat donant comptes de totes les actuacions a l'Agència Catalana de l'Aigua

Tanmateix, amb l'objectiu de vetllar per la transparència i per la defensa dels interessos municipals, l'Ajuntament va adoptar de manera immediata diferents mesures d'actuació. Es va comprometre a informar els regidors i regidores del consistori sobre l'assumpte i a obrir un expedient informatiu per esclarir els fets. En la mateixa línia, va encarregar a l'advocat Albert València les tasques de coordinació i assessorament. Amb tot això, va posar els fets en coneixement de la Fiscalia de Mataró, per tal que ho traslladi, si ho considerés, a la Fiscalia de Medi Ambient de la província de Barcelona. Finalment, un cop es disposi de la informació necessària, es convocarà una reunió de la Comissió informativa anticorrupció i d'investigació per informar els membres del consistori de l'evolució de l'expedient.