Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç repartirà carmanyoles a les escoles i a l'institut per fomentar la sostenibilitat

Des de les regidories d'Educació i de Medi Ambient s'ha posat en marxa aquesta iniciativa per tal de conscienciar sobre la importància de reduir la quantitat de residus que generem. L'actuació es durà a terme als centres d'educació primària i a l'institut del municipi. En total, es repartiran 1.048 carmanyoles, concretament, 222 a l'Escola Sant Jordi, 310 a l'Escola Sot del Camp i 516 a l'Institut Esteve Albert.

D’aquesta manera,  es lliuraran  carmanyoles amb l'objectiu que siguin utilitzades habitualment pels alumnes per portar els esmorzars i reduir d’aquesta manera els residus que generen els embolcalls d'un sol ús, com bosses de plàstic, paper film i d'alumini.

En aquest sentit, el consistori pretén ajudar a les famílies a seguir els principis de sostenibilitat ambiental, partint de la base que el millor residu és el que no es genera. A més, és té en compte el principi de les tres erres: Reduir, Reutilitzar i reciclar.

Els porta entrepans reutilitzables anirant acompanyats d'un fulletó personalitzat per a cada centre, on hi haurà informació sobre el reciclatge, sobre el cost que té embolicar els entrepans de tot l’alumnat durant el curs i la quantitat de residus que això provoca.