Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L'Ajuntament reparteix embuts de plàstic per potenciar el reciclatge d’oli de cuina usat 

La iniciativa, que ha estat impulsada per La Regidoria de Medi Ambient, consisteix en repartir embuts de manera gratuïta als veïns i les veïnes per reciclar l’oli domèstic que es fa servir a diari. En aquest sentit, la vila continua sumant esforços per promoure mesures a favor del medi ambient; i és que cada litre d'oli llençat pel desguàs pot contaminar fins a 1.000 litres d'aigua. Per aquest motiu, la campanya pretén potenciar el reciclatge d’oli que generem a casa i evitar la contaminació del medi aquàtic i l’obstrucció de les canonades.

L’embut, que es pot sol·licitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, permet introduir l’oli que en un envàs o una ampolla de plàstic buida. Quan l’ampolla està plena, cal tancar-la bé i dipositar-la a l’interior d’algun dels dos contenidors de recollida situats al carrer Ginesta i Costa brava.

D’altra banda, l’ajuntament recorda que els recipients es poden continuar portant a la deixalleria mòbil i a la deixalleria mancomunada de les 3 viles. 

D’aquesta manera, el consistori anima a la població a participar en aquesta campanya de reciclatge i es recorda que a partir de l’oli es pot obtenir biodiesel, un combustible que contamina un 10 per cent menys que el gasoil. A més, també te altres utilitats i es pot fer servir per produir sabons, adobs orgànics o pintures.