Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha iniciat els treballs de millora del clavegueram i de la xarxa d'aigua potable al municipi

Concretament, les obres van començar el passat dimecres 1 de setembre al carrer Sant Pere. Segons el regidor d'Urbanisme, Miquel González, aquesta reforma és una actuació de màxima urgència, ja que el mal estat de les instal·lacions del carrer Sant Pere han provocat molèsties contínues als veïns i veïnes, com talls constants en el subministrament. En aquesta línia, ha explicat que durant molt de temps no hi ha hagut un correcte manteniment de la xarxa. 

Per altre costat, el consistori ha decidit iniciar les obres en aquesta via per resoldre quatre incidències principals. Tal com ens ha explicat Miquel González, aquestes són: danys estructurals greus amb probabilitat d'esfondrament, un elevat risc de col·lapse de la xarxa, l’estructura corria el risc de col·lapsar a causa de la seva debilitat i, per últim, es busca disposar d’una xarxa més sostenible. 

Tot i que l'actuació del Carrer Sant Pere es tracta d'una acció concreta i prioritària, González ha explicat que s'està treballant en un projecte a llarg termini de millora de la xarxa que durarà anys. Per fer-ho possible, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha demanat una subvenció a la Generalitat en el marc del "Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya". 

La problemàtica amb el sistema de clavegueram i la xarxa d'aigua potable és un fet recurrent al municipi. Recordem com a principis d'estiu, unes fuites d'aigua al carrer de l'Església van malmetre la zona, tot provocant que l'Ajuntament decidís restringir l'accés al trànsit per l'elevat risc d'esfondrament de la via. 

Els treballs al carrer Sant Pere s'allargaran ben bé dos mesos i es duran a terme de dilluns a divendres des de les 8 del matí fins a les 9 del vespre i els dissabtes de nou del matí a dues del migdia. Amb tot això, el consistori ha demanat disculpes per les molèsties que puguin ocasionar les obres.