Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

De nou, dades preocupants...

S'enfila el nombre de casos positius de Covid-19 a Sant Vicenç de Montalt

Els indicadors de la pandèmia empitjoren a tota Catalunya i també ho fan al nostre municipi. Només en la darrera setmana, a Sant Vicenç de Montalt s'hi han detectat 27 nous casos positius, i en els últims 14 dies, arribem als 30 casos confirmats.

L'índex de risc de brot ha pujat fins a 1.014,52 punts, un nivell considerat molt alt, i la taxa de reproducció de l'epidèmia s'enfila fins als 2,17 punts. Sobre la incidència acumulada de diagnosticats en els últims 14 dies, se situa en 468 casos per cada 100.000 habitants.

Amb tot això, els indicadors de la pandèmia s'han disparat de manera generalitzada a tot Catalunya. Per aquest motiu, el consistori demana responsabilitat i que es compleixin estrictament les recomanacions com l'ús de mascareta, el distanciament social o la higiene de mans. Si recapitulem, des de l'inici de la pandèmia, la xifra de casos acumulats al municipi se situa en 475.

Per altre costat, les dades deixen entreveure que els casos positius són cada vegada més importants entre els grups de les franges d'edat que encara no han rebut la vacuna. En aquest sentit, els joves d'entre 12 i 29 anys són els que més han de complir les mesures anti Covid.