Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Antifrau insta l'Ajuntament de Llavaneres a reclamar més de 57 mil euros a l'alcalde per suposats cobraments indeguts

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) insta l'Ajuntament a reclamar-li al seu alcalde, Nani Mora, 57.650 euros, per un suposat cobrament indegut de dietes per assistència a plens, juntes de govern o comissions informatives durant el mandat 2015-2019. 

Segons es va establir a l'inici d'aquell mandat, el sou dels electes estava vinculat a l'assistència als òrgans de govern. A més, tal com ens ha explicat el mateix alcalde en declaracions per a Ràdio Santvi, Nani Mora, cobrava més que la resta perquè el seu càrrec era de "major responsabilitat". 

Antifrau, però,  considera que aquest criteri no “s’ajusta a dret” i que tothom ha de cobrar el mateix. Per aquesta raó, l’organisme demana el "reintegrament de les quantitats satisfetes indegudament".

En el cas de l'alcalde són 57.650 euros, però també estaria afectat el primer tinent d’alcalde, Albert Sala, a qui li reclamen 800 euros del temps que, puntualment, va exercir d'alcalde accidental i també es va beneficiar del cobrament diferenciat.

Tot plegat, l’alcalde ha explicat que se sent molt tranquil perquè no han fet res irregular, i que l’Ajuntament està col·laborant amb tot el procés d’investigació; i recorda que aquest sistema de pagament ja s'havia posat en pràctica en altres legislatures i que també existeix en altres municipis. 

Amb tot, el govern presentarà les al·legacions corresponents per recórrer la decisió i ha convocat pel pròxim 21 de novembre una audiència pública per donar explicacions sobre aquest cas.