Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

"D'un Roig Encès: Miró, Palau i Fabre, Perucho i Picasso", l’exposició més íntima de la seva relació es troba a la Fundació Palau

La mostra, que es pot visitar fins al pròxim 19 de setembre, explora la relació entre Josep Palau i Fabre, Joan Perucho, Joan Miró i Pablo Picasso.

En aquesta línia, ensenya a través de cartes, documentació i obres inèdites, els més de vint anys de relació entre els quatre protagonistes. Tal com ens ha explicat el comissari de l'exposició, Julià Guillamon, es tracta d’una exposició molt visual amb una gran quantitat de material, principalment de les col·leccions de Pablo Picasso i Joan Perucho, on s'hi recullen dibuixos, cartells, fotografies, cartes i poemes que permeten reconstruir l'amistat entre artistes i poetes. 

En aquest sentit, inclou 130 obres i documents, entre els quals destaquen mig centenar de peces de Miró i 25 obres de Picasso.

Lluny de ser una exposició acadèmica, Tal com indica el seu títol "d'un Roig encès", pretén mostrar la relació d'amistat tan intensa entre els protagonistes i reflectir la vitalitat i les ganes de viure que tenien els artistes, sempre des d’una perspectiva de proximitat. 

Per últim, cal dir que la mostra s'exposa en el marc de la commemoració de l'Any Perucho 2020, el qual no es va poder celebrar l'any passat a causa la pandèmia.