Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt busca solucions per regular el preu del Lloguer

Segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya del 2020, El lloguer mitjà a Sant Vicenç se situa en 1.472 €, un dels lloguers més cars del Maresme, tenint en compte que la mitjana a la comarca  és de 840 € i la de Catalunya de 734 €. 

Davant d’aquesta situació, viure al municipi s’ha convertit en tot un luxe i moltes persones no s’ho poden permetre. Des del consistori, tal com ens ha explicat la regidora de Recursos Humans, Sònia Miquel, apunten que això és un fet preocupant.  Per aquesta raó, han iniciat unes converses amb el Consell Comarcal del Maresme per posar remei a la situació. 

Actualment, a través de la “Llei de Contenció dels preus del Lloguer”, el Consell Comarcal està portant a terme una tasca de regulació amb la finalitat de moderar els preus on no quedi garantit un lloguer accessible. 

La Llei, aprovada el passat mes de setembre per la Generalitat, ja incorpora 6 municipis de la comarca en la declaració transitòria com “àrea amb mercat d’habitatge tens”, els quals són Mataró, El Masnou, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar i Vilassar de Mar. En qualsevol cas,  el Consell demana que s’hi sumin més poblacions de la comarca.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt s’ha mostrat interessat en aquesta regulació, ja que el municipi compleix amb els requisits necessaris.

En tot cas, ara per ara l’Ajuntament està analitzant la situació i seguirà treballant per moderar el preu del lloguer al municipi.