Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L'Ajuntament de Sant de Vicenç de Montalt ha aprovat les ordenances fiscals del 2022

Amb els vots favorables de l'equip de govern, cinc abstencions i un vot en contra, el plenari va donar llum verda a les ordenances fiscals pel 2022, les quals presenten poques modificacions. 

Per l'any que ve, tal com ens ha explicat el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Cristian Garralaga, es congela l'impost sobre béns immobles, augmenten les plusvàlues de l'11 per cent al 26 per cent, i s'aproven diferents bonificacions pels conductors de vehicles ecològics i pels particulars que vulguin instal·lar plaques solars.  

Pel que fa a les plusvàlues, l’impost que cobren els Ajuntaments per la venda, donació o herència d’un habitatge, recordem que el Constitucional va tombar la fórmula en què es calcula i de retruc, el seu cobrament per part dels Ajuntaments. 

En el cas de Sant Vicenç, amb l'augment de les plusvàlues , el consistori deixaria d’ingressar uns 500 mil euros anuals. Si aquest fet li sumem, per un costat, els diners que s’han deixat de cobrar amb l’alliberament dels peatges, i per l’altre,  l’augment de les plusvàlues al 26 per cent,  tot plegat faria caure un 10% del pressupost municipal. 

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha d’aprovar uns pressupostos municipals sense conèixer encara si es podrà cobrar o no aquest impost, una situació que segons el regidor conforma un escenari ben incert. 

Amb tot, recordem que l’Ajuntament ha d’aprovar els pressupostos municipals del 2022 a finals d’aquest any.