Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç de Montalt acollirà l’exposició que porta per títol “Del Balís al Túnel. Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac, Arenys de Mar”

L’exposició és una recreació, a través dels dibuixos de la Núria Gifra, de les cases dels passeigs marítims d'aquestes tres poblacions i  mostra,  fidelment,  com eren aquestes a finals del XIX i principis del XX. 

Arran de la investigació realitzada per Núria Gifra, Lluís Grau, Rosa Grau, Jordi Sellarés i Xavier Torrentó, la mostra representa un total de 97 cases o torres d’estiueig ubicades al passeig que uneix Sant Vicenç, Caldes i Arenys de Mar,  i es recullen totes les particularitats de cadascuna d’elles. Tal com ens ha pogut explicar l’investigador de l’exposició i arquitecte tècnic, Xavier Torrentó, es busca saber els arquitectes que han fet les cases, l’any que l’han fet i el nom del primer propietari.

Pel que fa a la metodologia, l’exposició ha estat possible gràcies als documents disponibles de l’Arxiu del Consell Comarcal del Maresme, i pel mateix coneixement dels investigadors sobre la zona. 

Amb tot això, “Del Balís al Túnel” es podrà visitar a la Sala Polivalent de la Biblioteca, des del 17 d'agost fins el 14 d'octubre, en horari d’obertura de la biblioteca: de dilluns a divendres, de 16.00 h a 20.00 h; i dissabtes, a excepció dels dissabtes d'agost, de 10.00 h a 14.00 h. 

D’altra banda, per tal de donar el tret de sortida a l’exposició, s’ha organitzat una taula rodona al Teatre del Centre Cívic el Gorg pel pròxim 14 d’agost a dos quarts de set del vespre. 

L'aforament és limitat i que per assistir a la taula rodona cal inscripció prèvia. Per més informació, podeu trucar al telèfon de la Biblioteca 93 791 23 73.