Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Cinc farmàcies de les 3 viles faran testos d'antígens als nens i nenes dels casals i les colònies d'estiu, així com als seus respectius monitors

En el marc de la campanya que ha impulsat el Departament de Salut, tres farmàcies de Llavaneres, una de Sant Vicenç i una més a Caldes d'Estrac, s'han adherit de manera voluntària per començar a fer un cribratge entre els nens i nenes dels casals i els seus monitors. L'objectiu és detectar de manera més ràpida els casos positius de covid entre els infants i monitors durant les activitats de lleure.

Les proves, que són gratuïtes, se les poden fer totes aquelles persones que treballin o participin en activitats de lleure educatiu d'estiu, que siguin asimptomàtiques i que no hagin tingut cap contacte estret positiu. En aquest sentit, les franges d'edat en què es faran les proves són dels 16 als 40 anys i dels 10 als 15.

D'altra banda, pel que fa a la freqüència amb la qual s'hauran de fer les proves, caldrà tenir en compte si els infants participen en activitats amb pernoctació, és a dir, si passen unes nits fora com seria el cas de les colònies, o bé sense pernoctació, com per exemple, un nen que participa en un casal de dia i després torna cap a casa.

Al mateix temps, les farmàcies del Maresme, estan participant en un projecte que s'anomena "Jo dic" i que permet derivar casos simptomàtics.

Amb tot això, les farmàcies que s'han adherit a la campanya són la Farmàcia Planas de Sant Vicenç de Montalt, les farmàcies Burniol, Pigrau i Lorente de Sant Andreu de Llavaneres, i la Farmàcia Areales de Caldes d'Estrac.

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla