Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

“Preservem el Maresme” prepara una celebració per l’alliberament de l'autopista C-32

A partir de l'1 de setembre, l’autopista que uneix la comarca del Maresme amb Barcelona quedarà lliure de peatges. 

Per celebrar la fi de la concessió, l'entitat Preservem El Maresme, una plataforma que sempre ha lluitat per millorar la mobilitat a la comarca, organitza una celebració a tocar del peatge de Vilassar, recordem, el peatge més antic de tota Espanya. Tal com ens ha explicat el portaveu de l'entitat, Antoni Esteban, aquest fet és un fet històric que mereix ser celebrat per tots els maresmencs i maresmenques. 

Tenint en compte que la celebració es farà complint les mesures sanitàries actuals, es durà a terme un sopar de carmanyola i es brindarà amb copes de cava. A continuació, es farà la lectura del manifest per part dels fundadors de la plataforma i dels representats. Tot seguit, per tancar l'acte, es convidarà a tothom a traspassar l'autopista de manera gratuïta després de 52 anys de peatges.

En qualsevol cas, el portaveu ha avisat que si Abertis no retira les barreres a les 12 de la nit, que és quan està previst que ho faci, s'encarregaran ells mateixos d'aixecar-les, perquè si no ho fan, estarien atemptant contra la legislació actual. 

Amb tot això, el responsable ha volgut deixar clar que l’alliberament de la infraestructura no suposarà un col·lapse de la via. I és que durant molts anys, s'ha fet servir l'argument que el flux de vehicles a l’autopista es veuria incrementat de manera problemàtica si aquesta deixava de ser de pagament. Segons Esteban, això és una falsedat que els han volgut fer creure. 

En aquesta línia, la plataforma apunta que hi ha més avantatges que inconvenients, ja que una de les coses que s'aconseguirà amb l'alliberament de l'autopista és la pacificació de la nacional i la reducció dels accidents de trànsit. Segons apunta el portaveu de l’entitat, un exemple és el cas de l’AP-7.

Amb tot això, encara no està definit què passarà a partir de l'1 de setembre amb el manteniment de l'autopista.