Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Aquest cap de setmana torna la Festa Major a Caldetes

Malgrat algunes de les activitats o actes ja tradicionals no es puguin dur a terme a causa de la situació sanitaria, la programació que ha preparat el consistori de la vila inclou tota una varietat de propostes per a tots els públics, que s'estendran des d’aquest dissabte 28 d’agost fins a l’11 de setembre.

Es tracta d’una festa major, com ho han estat totes les que s’han celebrat aquest estiu al nostre territori, que s’ha vist condicionada per la pandèmia i per les restriccions vigents. És per això que el cartell serà una mica més reduït que de costum, que s’haurà de seguir un estricte protocol per garantir la seguretat i el benestar dels veïns i que serà necessari haver-se inscrit prèviament, omplint un formulari al web de l’Ajuntament o trucant al 93 791 00 05, per poder assistir a la majoria d’activitats programades. 

Les activitats, doncs, començaran el dissabte 28 d’agost, a les 18:00h , amb un torneig de petanca per a infants de 4 a 12 anys a les pistes municipals de petanca. I el mateix dissabte, a les 22:00h , la Pèrgola del Parc de Can Muntanyà acollirà l’espectacle ‘L’Home Orquestra’. L’acte, organitzat per l’Associació d’Amics del Teatre de Caldes d’Estrac, formarà part del Cicle d’Arts Escèniques i Musicals CALDERART. 

L’endemà, el diumenge 29 d’agost a les 22:00h, hi haurà una nova cantada d’havaneres amb Les Anxovetes al Parc Joan Maragall.

El divendres 3 de setembre, a les 20:00h, a l’Esplanada de Can Muntanyà, arrencarà oficialment la celebració popular amb el pregó, el brindis i la traca de Festa Major. Enguany, l’entitat Creu Roja de Caldes d’Estrac oferirà el pregó inaugural que donarà el tret de sortida a la celebració de la festa. I després, a dos quarts d'onze, a l’Esplanada de Can Muntanyà, La Loca Histeria farà gaudir al públic amb les seves divertides cançons. 

El dissabte 4 s’organitzarà una mostra de bonsais a la Pèrgola del Parc Joan Maragall de la mà de l’associació Amics dels Bonsais de Caldes d’Estrac. També, a les 10:00h , començarà el torneig de petanca a les pistes municipals de petanca. A les 11:00h , a l’Esplanada de Can Muntanyà, s’impulsarà l’espectacle familiar ‘Els exploradors de l’aigua’ a càrrec de Circulant Management Circ-Teatre Humor. Tot seguit, a les 12:00h, a l’Esplanada de Can Muntanyà, s’habilitarà la rampa d’aigua ‘Splash Slide’ a càrrec de MobilParc. 

A les 20:00h , a la mateixa Esplanada, es durà a terme el concert de Festa Major amb l’orquestra La Rosaleda i els millors clàssics de la història. De la mateixa manera, a les 22:00h, la terrassa de l’Espai Jove vibrarà amb la Nit Jove i el grup Sandunguera. 

El diumenge 5 de setembre, a les 18:00h, s’organitzarà l’espectacle familiar ‘El senyor de les baldufes’ a l’Esplanada de Can Muntanyà. I a partir de les 22:00h el municipi s’il·luminarà amb l’espectacle pirotècnic i el castell de focs artificials a càrrec del taller de pirotècnia Rafael Garcia Cabello i amb la col·laboració dels Diables de Caldes d’Estrac. Tot seguit, a les 22:30h, Caldetes viurà la nit de fogalls amb el concert de Catfolkin. 

El dimecres 8 de setembre, a les 10:00h, es repicaran les campanes en honor a la Mare de Déu del Remei, les 11:00h, s’oficiarà la missa a la Parròquia de Santa Maria i a les 12:15, hi haurà l’ofrena floral a la Capella del Remei. A les 12:30ha es celebrarà una audició de sardanes amb la Cobla Cervianenca a la Plaça de la Vila. 

Finalment, el divendres 10 de setembre, a les 20:00h, a la Sala Cultural s'organitzarà el recital poètic-teatral 'De Bukowski a Chinaski (o al revés)' amb Javier Pintor i Ángel Larrosa; i, per últim, el dissabte 11 de setembre, a les 11:00h, es farà la recepció i l’ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a la Pèrgola de Can Muntanyà.

En aquesta línia, hi trobarem a faltar alguns esdeveniments emblemàtics del municipi com el correfoc, la “xiringada”, els balls o la passejada de gegants.