Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
L’escalfament global, la sequera i la onada de calor fan que els ADF titllin de realment complicada la situació dels nostres boscos
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’escalfament global, la sequera i la onada de calor fan que els ADF titllin de realment complicada la situació dels nostres boscos

Aquest estiu que ja s’acaba ha estat condicionat per la important sequera que portem arrossegant durant els darrers mesos, a més de per les elevades temperatures, donades per l’onada de calor. Tal com ens ha afirmat Cap operatiu ADF Serralada de Montalt, Josep Beltran, en aquest any 2021 només ha plogut un 15% del que hauria d’haver plogut. Això fa que els boscos tinguin una humitat relativa molt baixa i que la natura sigui molt combustible. Un context idoni perque la mínima guspira pugui comportar unes conseqüències de caràcter molt elevat. 

Amb aquest context, aquest estiu s’han donat en total 8 incendis entre la zona de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar. Tots ells s’han pogut resoldre en poques hores i sense que s’hagin produït conseqüències greus, amb la col·laboració conjunta entre ADF i bombers i agents rurals. Així mateix, tots 8 han tingut relació amb l’activitat humana, com burilles de cigarretes, barbacoes, etc. 

En aquesta línia, Beltran sosté que hem de tenir en compte que els nostres boscos estan plens de combustible, amb el que qualsevol errada humana pot provocar un foc amb una velocitat de propagació molt elevada. 

Per això el Cap operatiu ADF afirma que la conscienciació de la gent és molt important i demana responsabilitat a tothom, per a la resta de l'any i per als propers estius. Doncs, encara que no vol ser pessimista, reconeix que cada any els estius es plantegen més complicats i que és probable que, a causa del canvi climàtic, una situació similar i cada vegada més greu sigui la que anem visquent als estius d’ara en endavant.