Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sant Vicenç de Montalt ha registrat una de les taxes d’atur més baixes del Maresme
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç de Montalt ha registrat una de les taxes d’atur més baixes del Maresme

Al nostre municipi  la taxa se situa en un 8,13%, molt per sota del conjunt de la comarca del Maresme, la qual es troba en un 12,68%...

En aquest sentit, la xifra de desocupació ha baixat en 21 persones, situant el total d’habitants sense feina en 240 persones. 

Un dels motius que fan que aquesta taxa sigui tan reduïda, segons ens ha pogut explicar el Tècnic d’Ocupació de l’Ajuntament, Cristian Giró, estaria lligat al fet que, gran part de la població, pertany a un nivell de classe mitjana o mitjana / alta, i això, està associat a un nivell formatiu més alt, el qual fa possible tenir més oportunitats laborals. Una altra causa que incideix, directament, en aquesta reducció, es relaciona amb tot el conjunt de reactivació econòmica postpandèmica, principalmanet amb injeccions de diners i els plans d'ocupació de les administracions. 

Amb tot això, cal sumar-hi també el factor estacionalitat. La temporada d’estiu és una època en que es genera més activitat econòmica, i per tant, la taxa d’atur es redueix. Tot i això, Sant Vicenç de Montalt no és un municipi amb tanta activitat turística com d’altres, però Cristian Giró ha advertit que cal tenir en compte aquesta  temporada d’estiu, perquè en aquesta temporada s'augmenta la població del municipi i, per tant, també l'activitat econòmica.