Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament farà diferents batudes per controlar la població de porcs senglars

El dispositiu s'ha organitzat en resposta a les alertes que ha rebut l'Ajuntament per part del veïnat sobre la presència de porcs senglars a la via pública. Concretament, la problemàtica amb aquests animals ha estat a la comunitat de veïns “Els Pins”, el Camp de Golf i a les terres de conreu d’un pagès del poble, on han ocasionat diferents destrosses.

Per aquesta raó, la policia local, els agents rurals i la Societat de Caçadors d’Arenys de Mar - Sant Vicenç, s’han coordinat per portar a terme batudes controlades en aquests punts del municipi. Segons ha informat el cap de policia, Josep Bellonch, de moment els resultats són bons i l’operació es portarà a terme durant 30 dies.

Recordem que els senglars no només destrossen jardins i bolquen  contenidors, sinó que també poden causar accidents de trànsit, atacar si se senten amenaçats i convertir-se un problema sanitari important. Per aquesta raó, la Generalitat autoritza els consistoris a fer batudes puntuals per a reduir-ne la població. 

Tot plegat, les causes principals de la seva presència a les ciutats són la sobrepoblació de l’espècie, la sequera dels últims mesos i el fàcil accés a l’aliment, on aprofiten les restes de menjar que els humans llencem a les escombraries i el pinso per als gats que… a vegades… es deixa als carrers.