Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’atur al Maresme baixa per 8é mes consecutiu

Segons les últimes dades de l’Observatori de Treball de la Generalitat, la desocupació al Maresme ha tornat a registrar una baixada. Ara hi ha quatre cents setanta nou maresmencs i maresmenques menys en situació d’atur, amb un total que baixa per sota de les 24 mil persones, concretament 23.780.

A Sant Vicenç de Montalt, aquesta xifra s’ha reduït en 13 persones - amb un total de 208 habitants actualment sense feina. 

Pel que fa a la taxa d’atur, aquesta se situa en el 7,14%. Si tenim en compte que la mitjana al conjunt de la comarca és de l’11,20%, la taxa d’atur a Sant Vicenç continua sent una de les més baixes. 

Segons apunta el Tècnic d’Ocupació de l’Ajuntament, Cristian Giró, un dels motius és que una gran part de la població pertany a un nivell de classe mitjana o mitjana alta, fet que s’associa a un nivell formatiu més alt i el qual fa possible un accés a millors oportunitats laborals.

Segons explica el tècnic, una altra causa que incideix directament en aquesta reducció, es relaciona amb tot el conjunt de reactivació econòmica post pandèmica.