Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Avui se celebra el Dia Internacional Contra la Violència i l’Assetjament Escolar

De fet, l’abús escolar és un dels majors problemes del sistema educatiu català. Segons un informe dels Mossos d'Esquadra,  entre el 2019 i el setembre del 2021, la policia catalana ha detectat 332 casos de “bullying” . A més, en la majoria de casos, hi havia situacions d’assetjament virtual a través de les xarxes socials o d’aplicacions de missatgeria. 

Tot i aquesta tendència a l’alça d'assetjament a Internet, més de la meitat dels casos que arriben a la policia succeeixen en l’entorn escolar amb episodis de lesions, amenaces o coaccions. Als instituts s’han detectat el 33 % dels casos i a les escoles el 25 %. La resta de situacions van passar al carrer o al domicili.

Per aquest motiu, avui hem volgut conèixer més a fons aquesta problemàtica als  centres escolars de Sant Vicenç de Montalt. Concretament, a l’Institut Esteve Albert, parlant amb la integradora social del Centre, la Fàtima Domínguez, i també amb l’orientadora, Miriam Rueda.

Aquest any però, tot i que no s’ha detectat cap cas d’assetjament escolar al centre, les professionals expliquen que és molt important portar a terme els tallers de prevenció per intentar evitar al màxim que s’arribi a una possible situació d’abús.

Pel que fa l'assetjament a les xarxes socials, es fa molt difícil per part dels professionals controlar aquestes situacions. En aquest sentit, es requereix un canvi en els protocols on es fa necessària la implicació de les famílies,