Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

El nou impost de les plusvàlues tindrà dues opcions de pagament i el contribuent podrà triar la que li resulti més barata

El consell de ministres ha aprovat el nou tribut per adaptar-lo a la sentència del Tribunal Constitucional del passat 26 d’octubre, la qual, anul·lava la fórmula, utilitzada fins ara, per calcular l’impost que cobren els ajuntaments per la venda, la donació o l’herència d’un habitatge.

Entrarà en vigor tan bon punt es publiqui al BOE, per tal d’evitar que els ajuntaments es quedin sense aquest ingrés, el segon més important després de l’IBI. 

Recordem que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va mostrar la seva preocupació quan es va dictar la sentència inicial. 

I és que el no cobrament d’aquest impost, juntament, amb el no cobrament dels peatges, haguessin fet caure fins a un 10 % del pressupost municipal del 2022, un pressupost que s’ha d’aprovar abans que acabi l’any…

El decret-llei estableix dues opcions per determinar la quota tributària i s’aplicarà la més beneficiosa per al contribuent: es manté l’opció de calcular l’impost utilitzant el valor cadastral del sòl en el moment del traspàs -encara que amb nous coeficients fixats pel ministeri-, i s’ofereix com a novetat calcular-lo sobre la diferència entre el valor de compra i el valor de venda.