Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
El Consorci de Residus del Maresme esta preparant el primer Pla de Prevenció de Residus Municipals del Maresme
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

El Consorci de Residus del Maresme esta preparant el primer Pla de Prevenció de Residus Municipals del Maresme

Segons explica una nota de premsa de l’ens comarcal, el pla s’hauria de desenvolupar en sis anys, entre el 2022 i el 2027. L’objectiu és reduir un 15% el volum de residus que es generen al Maresme respecte l’any 2010 (és a dir, passar d’una mitjana de residus per habitant d’1,72 kg a l’1,46 kg el 2027). El pla inclourà accios dirigides tant als Ajuntaments consorciats (que en són 29) com al mateix Consorci.  

Segons s’indica, seran accions destinades a reduir els fluxos de residus en tots els camps (com l’orgànic, el paper i cartró, …) i poden anar des de crear un circuit d’aprofitament d’excedents alimentaris i la reducció del malbaratament en el sector de la restauració, fins al foment d’espais d’intercanvi de llibres als espais públics o la regulació de la publicitat impresa.

El mateix Consorci assenyala que ja moltes d’aquestes accions formen part d’allò que es proposa dur a terme el futur Parc Circular Mataró Maresme.