Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Finalitzen a Caldes d’Estrac els treballs d'adequació de l'entrada de la N-II per Barcelona

L’Àrea de Via Pública de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha portat a terme les dues últimes actuacions per a adequar l’entrada de la N-II per Barcelona amb la col·locació d’un tòtem amb el nom del municipi i l’arrenjament de la zona enjardinada. 

Les dues accions complementen la creació d’un mural commemoratiu sobre el llegat pescador de Caldes d’Estrac que es va realitzar a mitjans del mes de juny de la mà de l’artista barceloní Roc Blackblock, la iniciativa ‘Murs de Bitàcola’ i l’entitat caldenca Arrels Cultura.

En concret, es va plasmar una fotografia de l’autora Maria Codina Duran, que es troba a l’Arxiu Històric de Sabadell i que data d’entre l’any 1916 i l’any 1922, on es mostren uns bous que estiren una barca de pesca, tipus llagut, per a pujar-la a la platja del municipi. Recentment, al costat del mural commemoratiu, s’ha habilitat un codi QR que redirigeix a un espai web amb més informació sobre la imatge, redactada per l’entitat caldenca Arrels Cultura. La iniciativa ‘Murs de Bitàcola’ és un engrescador projecte de memòria col·lectiva amb obres distribuïdes per tot el territori català. Els darrers treballs s’han portat a terme a Vilanova i la Geltrú, Barcelona (Nou Barris, La Teixonera i La Bordeta), Ulldecona, La Ràpita o Tortosa.

L’objectiu és recuperar la història, reivindicar-la i celebrar-la, visibilitzant i realçant a través d’intervencions murals a l’espai públic els episodis propis de la memòria col·lectiva de cada comunitat, i construir un mapa global de la memòria col·lectiva popular.