Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sant Vicenç se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb activitats de sensibilització
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb activitats de sensibilització

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt participa amb diferents activitats a la 14a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), que se celebra del 19 al 27 de novembre. Es tracta d'una iniciativa comuna a tot Europa, que a Catalunya està coordinada per l'Agència de Residus de Catalunya, i que promou accions de sensibilització en la prevenció dels residus i la gestió sostenible dels recursos.  

L'enfoc temàtic d'aquesta edició se centra en els tèxtils. Els tèxtils són la quarta categoria que exerceix una major pressió en l'ús de matèries primeres i aigua, després dels aliments, l'habitatge i el transport, i la cinquena en emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH).

 Es calcula que menys de l'1% de tots els tèxtils del món es reciclen en nous tèxtils. Per respondre al repte, des de la Comissió Europea es treballa amb una estratègia global de la UE pels tèxtils, amb mesures per potenciar el percentatge de recollida selectiva, de reutilització i de reciclatge dels tèxtils.