Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç de Montalt s'adhereix a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

La població se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra entre el 18 i el 26 de novembre, organitzant diferents accions de sensibilització sobre prevenció de residus. 

La Setmana de Prevenció de Residus té per objectiu sensibilitzar a la població sobre la generació excessiva de residus a la societat, omentant uns hàbits de consum més respectuosos amb el nostre entorn. S’organitza a tot Europa i en el cas de Catalunya, l’Agència de Residus, ajuntaments, escoles, entitats i associacions i empreses organitzen multitud d’activitats. 

A Sant Vicenç de Montalt, s’organitzen diferents accions entre les quals hi trobem la Didal Truck, un servei gratuït d’arranjaments tèxtils i transformacions de peces de roba que busca prevenir el residu tèxtil i fomentar l’economia circular. El punt de trobada és una furgoneta blava retolada amb el nom de “Didal Truck” i elements del món de la costura. Estarà ubicada a l’avinguda Toni Sors, el pròxim dissabte 2 de desembre, de dos quarts d’onze del matí a dos quarts de dues del migdia.  

D’altra banda, l’Auntament ha organitzat l’exposició Reduim Residus, una exposició que vol donar a conèixer als visitants les característiques i la importància de la gestió dels residus, per tal d’afavorir i incrementar la participació ciutadaba en la presa de decisions ambientals.

La mostra, creada per la Gerència de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, vol sensibilitzar els joves i el públic en general sobre la necessitat de respectar la piràmide de gestió de les escombraries, que comença per la prevenció o reducció de residus, continua per la reutilització i el reciclatge i només acaba en el tractament en els casos en que sigui necessari. D’aquesta manera s’aconsegueix protegir el medi ambient i minimitzar les despeses de gestió.

Al mateix temps, s’organitzaran visites guiades a l'exposició, destinades a l’alumnat de les escoles i de l’institut, amb els mateixos objectius de sensibilització. L’exposició es podrà visitar de l’1 al 15 de desembre, de dilluns a divendres, de 10 del matí a 13 h del migdia  i de 16 de la tarda a 21 h del vespre al Centre Cívic El Gorg.

Amb tot, recordem que les activitats estan impulsades per la Regidoria de Medi Ambient amb el suport de la Diputació de Barcelona.