Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
La Biblioteca Municipal La Muntala presenta l’exposició 'Primera República. 150 anys després'
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

La Biblioteca Municipal La Muntala presenta l’exposició 'Primera República. 150 anys després'

La mostra, que s’inaugurarà el pròxim dilluns 3 de juny, està impulsada amb motiu del 150 aniversari pel programa de Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona, on s’hi expliquen els fets i el context del Sexenni Revolucionari, la guerra de Cuba i la 3a Guerra Carlina, la proclamació de la República i els seus diferents governs, les tendències polítiques i el moviment obrer.

La Primera República espanyola (1873-74) va ser efímera i convulsa, però fou l’embrió de molts projectes i esperances que mig segle després s’acabarien materialitzant en la Segona República.

Tot plegat, l’Inauguració, com deiem el 3 de juny, i la visita guiada programada pel 8 de juny, aniran a càrrec del historiador i editor i comissari de la mostra, Pau Vinyes i Roig