Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Finalitzen les tasques de manteniment de les franges forestals per evitar incendis
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Finalitzen les tasques de manteniment de les franges forestals per evitar incendis

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha dut a terme les tasques de desbrossada i poda a les franges perimetrals al voltant de les urbanitzacions Supermaresme, El Rocà, la Plana d'en Manent i la Plana de l’Andreu; Unes tasques que son molt necessàries per la prevenció d’incendis i la conservació del medi ambient. 

La intervenció ha consistit en la neteja del sotabosc, eliminant males herbes, canyes i altres elements vegetals que creixen de forma descontrolada. Per altre costat, l’actuació s'emmarca dins els treballs de manteniment que l'Ajuntament realitza cada dos anys, amb l'objectiu de garantir el correcte estat de les franges i minimitzar els possibles riscos que podria comportar un incendi forestal. Els treballs han anat a càrrec de la Federació ADF Maresme i han tingut un cost de 8.500 aproximadament. 

Recordem que una franja perimetral de protecció és una franja de terreny, amb 25 metres d’amplada com a mínim, que envolta el perímetre d’urbanitzacions i d’altres nuclis de població situats en terrenys forestals o en un radi de menys de 500 metres. La franja ha de ser una zona de baixa combustibilitat, que no cremi amb facilitat, i ha de presentar un estrat arbustiu moderat, que eviti la propagació del foc a les capçades, i afavorir la seguretat de les persones i dels seus béns en cas d’incendi forestal. 

Al mateix temps, aquestes zones també han de dificultar que un incendi originat en un nucli urbà s’estengui als boscos dels voltants i esdevingui un gran incendi forestal.