Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sant Vicenç de Montalt tanca l’any 2021 amb bones dades pel que fa a l’atur i l’ocupació
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç de Montalt tanca l’any 2021 amb bones dades pel que fa a l’atur i l’ocupació

Segons les xifres del tercer trimestre de l’any passat, el mes de setembre va finalitzar amb 2.724 persones ocupades — fet que suposa un 2,71 % més que en l’exercici anterior— i una taxa mitjana d’atur del 7,14 % -  una xifra que representa un important descens respecte al segon trimestre del 2021. També en aquests tres mesos, les franges d’edat on ha crescut més l’ocupació són entre les persones de menys de 30 anys i entre els majors de 55 anys.  

Actualment, el perfil de persona sense feina al municipi correspon al d’una dona d’entre 50 i 54 anys, vinculada al sector serveis i que porta força temps en situació d’atur.

Recordem que des de l’Ajuntament, s’han fet importants esforços en els darrers mesos per a afavorir la inserció laboral de les persones desocupades, i especialment, en aquest col·lectiu en concret. Un exemple és el programa de formació i d’inserció laboral “Dones en Marxa” que es va iniciar el passat mes d’octubre. 

 

Pel que fa a les dades del Servei Local d’Ocupació, al llarg del 2021, s’hi van donar d’alta 62 persones i 15 empreses, es van gestionar 36 ofertes de feina i es van oferir 12 cursos en el marc del programa «Forma’t», en els quals hi van participar fins a 110 persones. 

Tot plegat, l’Ajuntament s’ha marcat com a objectius per aquest nou any: millorar l’atenció a les persones desocupades, consolidar el Club de Feina, donar a conèixer els recursos disponibles a la comarca en l’àmbit de la recerca de feina i millorar els indicadors d’inserció laboral.