Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sant Vicenç acull una nova campanya de donació de Plasma, una jornada que tindrà lloc aquest dissabte 2 d’abril i que es portarà a terme de forma intensiva en horari de matí i de tarda al Centre Cívic
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç acull una nova campanya de donació de Plasma, una jornada que tindrà lloc aquest dissabte 2 d’abril i que es portarà a terme de forma intensiva en horari de matí i de tarda al Centre Cívic

 

Recordem que cada dia, malalts de tot Catalunya necessiten plasma per als seus tractaments. N'hi ha que pateixen grans cremades o accidents greus i la transfusió de plasma els ajuda a aturar les hemorràgies i recuperar el volum sanguini. Altres només precisen alguna de les proteïnes que conté el plasma. En aquests casos, s'extreuen les proteïnes del plasma i s'elaboren medicaments, anomenats "hemoderivats", que només es poden obtenir de la sang d'altres persones.

Com deiem,La jornada tindrà lloc al Centre Cívic de dos quarts de deu del matí fins les 14h del migdia i de quatre de la tarda a nou del vespre. Com sempre, per participar-hi cal reservar hora a través del donarsang.gencat.cat. 

Tot plegat, per donar plasma s'han de complir els mateixos requisits que per ser donant de sang. Cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, trobar-se bé de salut i, en el cas de les dones, no estar embarassada. 

Tots els grups sanguinis són vàlids, tot i que el donant de plasma universal compatible amb tots els receptors és la persona que té el grup sanguini AB. Malauradament, només 3 de cada 100 persones a Catalunya són d'aquest grup.