Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L’Ajuntament de Sant Vicenç ha editat una guia de bones pràctiques amb l’objectiu de potencia un turisme més sostenible i de qualitat

La guia està dirigida a les persones que s’allotgen en habitatges d’ús turístic i elabora un recull de bones pràctiques basades en el respecte per l’entorn, el veïnatge i el medi ambient, i posa en coneixment les normes cíviques, de seguretat i sanitàries. Segons destaca la regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Laia Sorribes, un dels objectius principals és facilitar la convivècia entre residents i turistes.

La guia s’ha editat en tres idiomes: català, castellà i anglès, i compta amb un codi QR per descarregar-se el document. 

A banda, s’ha elaborat un altre document adreçat als hotelers i als titulars i gestors d’habitatges d’ús turístic, amb informació de la vila i consells pràctics per millorar la competitivitat del sector. Es plantejen, per exemeple, pràctiques pràctiques sostenibles com l’aplicació de mesures per a estalviar aigua o per a augmentar l’eficiència energètica. 

Amb tot, recordem que aquesta iniciativa segueix la línia que planteja el Pla de Màrqueting turístic i sostenible de Les 3 Viles, que s’està treballant de manera conjunta amb els ajuntaments de Sant Andreu de Llavaneres i de Caldes d’Estrac.