Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

El conflicte a la Riera de Torrentbó per la regularització de l’aparcament s’ha trobat amb un nou entrebanc

El mapa del cadastre i l’Institut Cartogràfic de Catalunya marquen la línia divisòria dels dos termes municipals a la zona d’aparcament d’Arenys de Mar. Això fa que, a hores d’ara, l’aparcament el qual l’Ajuntament d’Arenys està restringint quedi dins el terme municipal de Sant Vicenç de Montalt. Tot i així, l’alcalde de Sant Vicenç, Victor llasera, assegura que continuen les negociacions i que l’objectiu és trobar una solució que beneficii a totes dues poblacions.

Segons informa ràdio Arenys, Arenys de Mar no estaria d'acord en aquesta divisió. El regidor de Governació, Josep Maria Pruna,  constata que hi ha plànols i mapes contradictoris. Recorda que és habitual que les lleres de les Rieres es moguin, però un cop s’ha urbanitzat s’ha d’aplicar el sentit comú i, per tant, cal determinar que la divisió ha de ser al bellmig de la calçada. .

Els dos municipis juntament amb l’Institut Cartogràfic tenen una reunió al mes de juny per revisar aquesta delimitació. En cas que alguna part no hi estigui d’acord, serà la Generalitat qui ho resolgui. 

Mentrestant, des de Sant Vicenç de Montalt demanen una moratòria de dos anys perquè els veïns puguin aparcar tal com s’havia fet fins ara a tota la bossa d’aparcament. En el cas d'Arenys de Mar, s'ha permès l'aparcament a la meitat de les places disponibles tot i la confusió del veïnatge de Sant Vicenç durant els primers dies amb la senyalització, ja que es van tapar totes quan en realitat només se n'havien de tapar dues. 

A tot això, el veïnatge de Sant Vicenç recorda  que l’Ajuntament d’Arenys de Mar no pot multar en aquesta zona perquè la documentació determina que és terme municipal de Sant Vicenç de Montalt i estarien interposant una sanció de ‘nul dret’. De fet, afirmen que Arenys només té el POUM com a document que dictamina que és terme arenyenc.

Paral·lelament, Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d’Estrac estan treballant per tal d’elaborar un conveni de regularització entre les tres parts.