Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Lliurades les agendes escolars i els calendaris del medi ambient a l'institut de Sant Vicenç

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha distribuit aquest curs escolar dos recursos per promoure valors mediambientals entre l’alumnat de l’Institut Esteve Albert. Es tracta de l’Agenda Escolar Europea del Medi Ambient i el Desenvolupament –que ja s’havia repartit en anys anteriors– i, com a novetat, uns calendaris amb continguts mediambientals. En els dos casos es fa en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

En total s’han lliurat 530 agendes i 22 calendaris per a penjar a les aules. El cost de l'edició és de 2,30 euros/unitat, dels quals l’Ajuntament paga 1 euro/unitat. La resta va a càrrec de la Diputació de Barcelona. 

 L'agenda escolar i els calendaris d'aquest curs tenen l'objectiu de sensibilitzar els estudiants perquè ajudin a reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire.

Més enllà del calendari diari, l’espai per a apuntar deures o notes i la zona de 'comunicacions', característics de tota agenda escolar, l’Agenda incorpora continguts d’educació ambiental i propostes d'activitats per realitzar a l’aula. Amb aquest motiu, s'han preparat unes 'Guies per al professorat' per treballar la qualitat de l'aire amb els alumnes al llarg del nou curs. 

Pel que fa al calendari, aquest s’estructura en els nou mesos del curs acadèmic. En cada mes hi ha una imatge referent a algun dels aspectes rellevants en relació al canvi climàtic, juntament amb una proposta d’activitat amb periodicitat trimestral.