Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sant Vicenç de Montalt recull més de 8 tones de roba usada durant el primer semestre del 2022
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Sant Vicenç de Montalt recull més de 8 tones de roba usada durant el primer semestre del 2022

Formació i Treball ha recollit 8.718 quilos de roba usada a través dels 7 contenidors del municipi per garantir la sostenibilitat mediambiental . 

Els set punts de recollida s’ubiquen al Ps. dels Pins, al c/ Costa Daurada, a la riera del Gorg, al c/ Josep Brunet, a la riera de Torrentbó, a la cantonada del c/ Jacint Verdaguer amb el c/ Salvador Espriu i davant de l’escola Sant Jordi. Aquests contenidors permeten que la població hi dipositi roba que ja no utilitza i l’entitat autoritzada la pugui tractar.

Les més de 8 tones recollides indiquen que cada vegada en major mesura la ciutadania utilitza els contenidors de la Fundació, vinculats als projectes Moda re- de Cáritas i Roba Amiga, per realitzar donacions de roba i complements en bon estat que ja no utilitzen.  A grans trets, el 55% del tèxtil recollit es prepara per a la reutilització a Espanya i d’altres països; el 40% es prepara per al reciclatge en noves fibres i fils; i un 5% per a cogeneració elèctrica i calorífica.

La recollida selectiva de roba usada, a part d’un benefici ambiental, també comporta un benefici social. Formació i Treball dona feina a més d’un centenar de persones en risc o situació d’exclusió social a Catalunya, les quals, a més de gestionar el procés de recuperació durant la seva contractació, realitzen també itineraris de formació i acompanyament a la inserció laboral.

Així mateix, gràcies a les donacions de roba que ja no es fa servir, des de la Fundació Formació i Treball es dona assistència a més de 4.000 famílies a través de programes d'entrega social.