Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L'Ajuntament intensifica els tractaments contra plagues de paneroles i rosegadors amb un nou tractament més efectiu

La Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha intensificat aquesta setmana els tractaments del clavegueram del municipi contra plagues de paneroles i rosegadors. A més a més, està previst que s’incrementi la periodicitat dels tractaments, que es venien realitzant una vegada al mes, i d‘ara en endavant s’aplicaran cada quinze dies.

Els tractaments que es duran a terme seran en onada fins a cobrir la totalitat del municipi. A més, com a novetat, s'ha introduït un nou tractament amb una pintura insecticida que resulta el més efectiu del mercat contra les paneroles.

La regidora de Sanitat, Mati Pérez, recorda a la població que, fruit del tractament insecticida i rodenticida que s'intensificarà a la xarxa de clavegueram municipal durant les pròximes setmanes, «és possible que la ciutadania percebi de manera puntual albiraments ocasionals d'unes certes plagues a causa de l'ús de potents productes per al control de les paneroles En aquest sentit, és previsible que s’observi en alguns punts eixides eventuals a la superfície d'aquests insectes ».

Aquesta situació, coneguda com a "efecte desallotjament", no ha de preocupara la població, ja que els exemplars moriran en un curt espai de temps, fruit del tractament, i en cap cas colonitzaran nous llocs, ni s'establiran en ells per a continuar el seu cicle de vida.