Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
L'Ajuntament inicia la campanya del cens d'animals de companyia i sobre la nova ordenança de tinença d'animals
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

L'Ajuntament inicia la campanya del cens d'animals de companyia i sobre la nova ordenança de tinença d'animals

Sant Vicenç de Montalt continua fent passes com a municipi amic de les mascotes i inicia aquest mes de febrer la campanya de registre municipal de gossos de companyia i potencialment perillosos. Aquesta mesura arriba després d'aprovar per unanimitat la nova ordenança sobre protecció, benestar i tinença d'animals de companyia que entrarà en vigor durant els pròxims dies.

Aquells veïns i veïnes que encara no hagin donat d'alta als seus animals, hauran de realitzar el tràmit d'alta al cens presencialment a les oficines d'Atenció Ciutadana o bé de manera telemàtica amb certificat digital a través de la web municipal. 

Cal recordar, que segons indica la normativa, els animals de companyia s'han de censar i dur un xip. L'incompliment es considera un infracció greu i pot derivar en una sanció d´'entre 10.001 i 50.000 euros. De la mateixa manera, les sancions per no retirar defecacions i/o miccions dels animals en la via pública poden ascendir als 1.500 euros.

En aquesta línea, la nova ordenança de tinença d'animals neix per a aconseguir una convivència pacífica entre persones i animals, evitant els risc per a la salut i la seguretat pública, sense oblidar la important tasca social que compleixen les mascotes.

Finalment, en el marc de la campanya informativa, l'Ajuntament obsequiarà  amb un kit de civisme format per una ampolla per diluir orins, un contenidor de bossetes en forma d´òs i un pack de bosses higièniques a totes les persones propiètaries que ja tinguin registrats als seus gossos en el Registre Municipal d'Animals. Un obsequi que es pot recollir a l’OAC CENTRE i a L’OAC Litoral.