Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

La Policia Local de Sant Vicenç de Montalt inicia una campanya de control contra els abocaments de residus incontrolats en trama urbana

L'acció ha estat planificada de manera coordinada per les regidories de Governació, Medi Ambient i Via Pública i Serveis Municipals,  amb l'objectiu de detectar aquelles persones que infringeixen les ordenances municipals de gestió de residus. Durant aquests dies i al llarg de les pròximes setmanes es faran controls en aquells punts i àrees d’aportació de contenidors problemàtiques on es detecten un major nombre d'abocaments.

De moment, ja s’han obert diversos expedients per llençar escombraries fora dels contenidors i per llançament de residus fora dels llocs habilitats per fer-ho. El tipus i lloc de l'abocament o la reincidència són factors que determinen la gravetat dels fets i, en conseqüència, l'import de la sanció.

Recordem que està totalment prohibit l'abocament de voluminosos, aparells elèctrics, restes de jardineria, runes i qualsevol tipus de residus especials a les àrees de contenidors o a la via pública. Les persones que incompleixin la normativa poden ser sancionades amb multes de fins a 3.000 euros.

Us recordem també que l'Ajuntament, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ofereix un servei gratuït de recollida de mobles vells. En el cas d'electrodomèstics, altres voluminosos o restes de jardineria, caldrà abonar una taxa mínima de 10 euros. D’altra banda, El residu verd procedent del manteniment dels jardins ha de ser gestionat a través de la deixalleria mancomunada.

En paral·lel a aquesta campanya contra els abocaments incontrolats, aquests dies la policia Local també està portant a terme una campanya de control a les zones d’aparcament reservades per a residents del carrer de la Pau i s’està sancionant als vehicles que hi accedeixen sense distintiu autoritzat.