Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/yrflbmpp/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Una vintena de persones donen sang i plasma Sant Vicenç de Montalt
Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio Santvi | 107.4FM ~ Informació local de Sant Vicenç de Montalt i el Maresme Ràdio municipal i diari digital del municipi de Sant Vicenç de Montalt (Maresme). Informació de Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac i Sant Andreu de Llavaneres.

Una vintena de persones donen sang i plasma Sant Vicenç de Montalt

Aquest passat diumenge, Sant Vicenç de Montalt va acollir una nova jornada de donació de sang i plasma destinada a augmentar els baixos índex de sang existents al Banc de Sang i Teixits, ja que es calcula que calen més d'un miler donacions diàries a tot Catalunya per fer front a les necessitats dels pacients. 

La jornada va tenir una bona acollida per part de la població; Un total de 27 persones es van apropar al Centre Cívic El Gorg per fer una donació, de les quals 21 van donar sang, 6 plasma, i 3 persones van fer l'oferiment però, en aquell moment, no van poder realitzar la donació. També es van registrar 3 persones com a nous donants de mèdula òssia. 

Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans. Els motius més freqüents pels quals un/a pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Des del Banc de Sang i Teixits, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i l’Associació de Donants de Sang del Maresme s’ha agraït a tothom la seva participació i col·laboració en la jornada.